Tesla FSD (“Full Self Driving”) Pris går til $15 000 – jeg kjøpte den for $6000, hva jeg tror nå

Tesla FSD Beta Steering Wheel Bazaar Zach Shahan CleanTechnica watermark

[ad_1]

Tesla øker prisen på sin “Full Self Driving” (FSD)-pakke fra $12 000 til $15 000 5. september når FSD Beta-versjon 10.69.2 går ut for bred utgivelse. Dette er naked det siste trinnet i Teslas sporadiske, males konsekvente FSD-prisøkninger. Hver gang FSD-pakken får betydelige nye funksjoner eller forbedrer mye, går prisen opp med et par tusen eller noen få tusen greenback. Dette har vært historien i noen år, slik Tesla-sjef Elon Musk sa det ville være.

Da jeg kjøpte FSD med Tesla Mannequin 3 Customary Vary Plus for nøyaktig 3 år siden, i august 2019, betalte jeg $6000 for den. Det er en kostnadsøkning på 9000 greenback på naked 3 år, eller 3000 greenback i året. Om ytterligere 3 år vil FSD-pakken helt sikkert koste godt over $15 000. Ikke sant?

Det er mange meninger om FSD og dets kostnader. Jeg skal kaste min inn i ringen også, som en som har hatt FSD Beta i omtrent et år og som har brukt Tesla Autopilot siden den ikke gjorde mer enn å holde seg i kjørefeltet og ikke kjøre inn i bilen som kjørte foran den. Inkludert i denne lille op-ed er mine tanker om FSD-fremgang, den langsiktige visjonen for FSD, robotakse, verdsettelse (eller ikke) av biler med FSD på seg, og kanskje litt mer.

tesla fsd beta pedestrian in shopping center zachary shahan cleantechnica watermark

Det er ingen tvil om det: Tesla har gått glipp av målrettede tidslinjer for robotaxi-kompatible full selvkjøring. Det kan heller ikke benektes at FSD nå utfører flere handlinger som den ikke utførte for noen år siden, eller til og med for ett eller to år siden. Når det er sagt, et sted i mellom eller på siden av disse to punktene, har faktisk teknologisk forbedring vært et spørsmål om mye debatt. Ifølge noen er Tesla på nippet til å lansere millioner av robotakser med en enkel programvareoppdatering. Jeg, som mange andre, er mer skeptisk og ikke begeistret for nåværende evner eller den tilsynelatende forbedringshastigheten. Mens en Tesla FSD kan kjøre fra punkt A til punkt B på egen hånd (med naked menneskelig tilsyn), er min erfaring at den gjør det på en veldig rykkete, ubehagelig og noen ganger legitimt skummel måte. Videre har det vært vanskelig å legge merke til noen fremgang i å gjøre disse stasjonene jevnere. Igjen, mange mennesker er uenige i mitt syn, males jeg vet ikke hvordan. Jeg dro på en 5 minutters kjøretur til banken i dag med bilen i FSD-modus, og den rykket ubehagelig, bremset for mye eller oppførte seg ikke riktig i 7 eller så tilfeller. Det er ingen måte jeg ville sende noen på den 5-minutters kjøreturen som robotaxi-kunde (jeg vet, den er ikke i stand til robotaxi ennå, males likevel …). Videre ser disse problemene ut til å være omtrent de samme som de var for nesten et år siden. Kanskje brukere med et mer positivt syn på FSD-fremgang og jeg opplever veldig forskjellige ting av en eller annen grunn. Jeg vet ikke. Selvfølgelig har mange mennesker samme holdning som meg, inkludert people som – som meg – var tremendous bullish på teknologien og Teslas tilnærming tidligere. Jeg kjenner flere Tesla-superfans som i utgangspunktet ikke vil bruke FSD.

En av mine 4 viktigste grunner til å kjøpe en Tesla Mannequin 3 i 2019 var “Autonomi.” Jeg begynte definitivt ikke å tenke på at 3 år senere ville jeg ha denne oppfatningen av FSD. Jeg vil fortsatt tro at Tesla AI-fremgangen vil være så god at bilen min til slutt vil være robotaxi-kapabel. Det er drømmen. Jeg håper det går i oppfyllelse. Jeg ville imidlertid ikke kjøpt en Tesla og lagt til FSD i dag til en ekstra kostnad på $12.000 eller $15.000. Jeg har ikke nok tro på det. Selvfølgelig, hvis min mangel på tro viser seg å være en feil, vil jeg hoppe av glede og hoppe og rope.

tesla fsd beta pedestrian in shopping center florida cleantechnica watermark logo cropped

Foto av Zachary Shahan, CleanTechnica.

Til tross for alle disse problemene og bekymringene, er det en positiv ting å skrive hjem om: den tilsynelatende markedsverdien av FSD-pakken min har gått fra $6 000 til $15 000 på 3 år! Slående! Hvem vil ikke like det med noen produktet de kjøpte? Når det er sagt … fra det jeg har blitt fortalt, får ikke people som selger Tesla-kjøretøyene sine med FSD-utstyr den samme bulken i videresalgsverdi. People på bruktbilmarkedet vil ikke kjøpe en Tesla med FSD for 15 000 greenback mer enn en Tesla uten. Så selv om verdien av bilen min har økt med $9000 i teorien fra å ha FSD, har den ikke egentlig. Oy.

Males kanskje i fremtiden? Vel, så vidt jeg kan se, avhenger alt av hvor godt FSD utvikler seg. Hvis det forblir et ADAS (avansert førerassistentsystem), males ikke får full robotaxi-kapasitet, ser det naked ut til at færre og færre kommer til å betale premien for det. “Take price” for FSD på kjøp av nye biler har angivelig falt dramatisk de siste årene, noe som ytterligere indikerer at mens noen people vil betale en liten formue for FSD, mange er ikke optimistic til Teslas tilnærming og vil ikke betale de stigende prisene. Selvfølgelig, hvis Elon og hans AI-team ender opp med å klare det og bevise at utallige mennesker tar feil for femtende gang, vil den kommersielle (også kjent som penger å tjene penger) nytten av FSD skyte i været, og det samme vil verdien på bruktbilmarkedet så vel som nye bilmarkedet. Det kan skje. Ingen skal si at det er 0% sjanse for det – fordi vi rett og slett ikke vet.

Naturligvis, akkurat som Elon, Tesla-fans, og jeg kan si “fortalt deg det” til alle som sa at Tesla aldri kunne selge 500 000 kjøretøy, aldri kunne masseprodusere Mannequin 3 eller Mannequin Y, og ville være konkurs nå; people som sa at Tesla ikke ville ha robotakse på veien innen 2020, innen 2021 eller innen 2022 kan si “fortalt deg det” til oss. Hva med 2023, 2024 eller 2025? Hva med 2030? People kan argumentere for sine egne spådommer hele dagen, til de er blå i ansiktet. People har faktisk kranglet om dette de siste årene. Fortsett diskusjonen i kommentarfeltet below dette stykket.


 

Setter pris på CleanTechnicas originalitet og cleantech-nyhetsdekning? Vurder å bli CleanTechnica-medlem, supporter, tekniker eller ambassadør – eller beskytter på Patreon.


Vil du ikke gå glipp av en cleantech-historie? Registrer deg for daglige nyhetsoppdateringer fra CleanTechnica på e-post. Eller følg oss på Google Nyheter!


Har du et ideas til CleanTechnica, vil du annonsere eller foreslå en gjest til vår CleanTech Discuss-podcast? Kontakt oss her.


Annonse


[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *