Tade Ojora, den nigerianske ‘kongelige’ som dro til Eton og nå vil ha gull til England“Jeg falt på en måte i friidrett,” sa Ojora. «Det var ikke noe jeg planla. Da jeg kom til England i en alder av åtte, løp jeg rundt på jordene, og denne ungen sa at jeg var ganske rask, så jeg gikk til idrettshallen, løp ham og slo ham.

«Friidrettssjefen ba meg om å gå på trening etter det, så jeg gjorde det, og jeg var raskere enn alle andre.

«Helt siden jeg var ung i Nigeria, har jeg gått ut hver dag etter skoletid i hagen og løpt rundt, mens jeg kjørte mot søstrene og vennene mine. Jeg ville naked løpe om og om igjen og om igjen.

“I løpet av Harmattan-sesongen (når vinden blåser støv fra Sahara) var det sandstormer og jeg ville slite med å puste fordi jeg er asmatisk, males jeg ville fortsatt utfordre alle til å løpe. Jeg tror det satte konkurranseånden min.

“Jeg var nok ikke klar over at når jeg løp rundt i hagen, satte jeg meg opp for å være en idrettsutøver.”

Da familien hans var igjen i Nigeria, hadde Ojora “tremendous hjemlengsel” som ung internatreisende tusenvis av kilometer unna, først på Summer season Fields prep faculty og deretter Eton, hvor han måtte lære en helt annen kultur.

“Åpenbart ser alle forskjellige ut og humoren er veldig forskjellig,” husket han. «Det forventes at du oppfører deg annerledes.

«I Nigeria var jeg veldig heldig nok til å ha mange ting gitt meg, og jeg trengte ikke å bekymre meg for ting som å re opp sengen min da jeg var ung. Så jeg måtte lære alt det da jeg gikk på skolen. Males det var mange barn som ligner meg som hadde reist til England borte fra familiene sine.

«Eton har dette retailer imaget, så da jeg kom, føltes det ikke ekte i begynnelsen. Det var noen kongelige der: jordanske prinser, malaysiske prinser. Males det var naked normen, så det er egentlig ikke noe som registreres i tankene mine. Det er akkurat det du forventer hos Eton. Det var hverdagen min og det er det jeg ble vant til. Jeg hadde en flott opplevelse der.”

Etter en rekke Nationwide Prep Colleges Championships-gull, rykket Ojora opp til English Colleges Championships-pallen før friidrettskarrieren hans blomstret ved College of Southern California, i Los Angeles, hvor han for tiden studerer.

Han har funnet den perfekte mentoren i Clarke, som også gikk til Summer season Fields og Eton. Paret ble først koblet sammen for et tiår siden og er nå “veldig gode venner”. Ojora sa: «Han gir meg gode råd. Han satte standarden og jeg naked fulgte.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.