“Sjanser er at jeg ikke kommer tilbake til Irland” – mann tvunget til å emigrere til Portugal ettersom boligkrisen rammer eldre leietakere

property mortgage houses 71817099 72323705

[ad_1]

property%20mortgage%20houses%2071817099%2072323705

People som leier hjemmene sine når de nærmer seg pensjonisttilværelsen, har fortalt om kampen for å sikre overnatting ettersom tilgjengeligheten minker og de blir tvunget inn i fattigdom.

ohn, som er i slutten av femtiårene, leier et rom i Dublin og sa at han vil bli tvunget til å emigrere siden han ikke kan sikre langsiktig, rimelig innkvartering hvor som helst i Irland.

“Jeg er en halv huseier ved at jeg eier et halvt hus med min ekskone, så jeg leier for øyeblikket, og jeg leier ett rom for €600 i måneden i North County Dublin,” sa han til RTÉ Radio One’s Liveline.

“Jeg har bestemt meg for kind i september på økonomiske grunner, jeg må emigrere til Portugal. For det er for det første ingen steder å leie. Jeg snakker ikke naked om at jeg ikke vil forlate fylket mitt, jeg vil bo hvor som helst i Irland, og jeg kan ikke finne noe sted i Irland.

“Så jeg kan dra til Portugal, jeg kan få et hus med to soverom i en by, en kort spasertur til stranden for halve prisen jeg betaler her for ett rom.”

John, som er skilt, sa at han aldri trodde han ville finne seg selv i denne posisjonen på dette stadiet av livet, og det har “ødelagt” hans mentale helse. Han sa tidligere at han har vært i fare for å bli hjemløs.

Han uttrykte sinne over situasjonen og opprørt over utsiktene til å forlate sine to voksne barn.

Vanskelighetene leietakere står overfor med å enten kjøpe et hjem eller finne et rimelig sted å leie har blitt avslørt av Unbiased.ie.

«Som en del av skilsmissen måtte jeg forlate huset, jeg var storslått med det. Det har vært tøft de siste to og et halvt årene, jeg har flyttet hearth ganger fordi utleiere, du har kanskje en kontrakt med dem, spiller ingen rolle. De selger huset, du er borte, ingen unnskyldninger,” sa han.

“Hvis du faktisk får snakket med en huseier og jeg gir dem alderen min og de sier, ‘å vil du være i huset hele dagen?’ og jeg ville si ja, og de ville si “beklager, vi ser etter et profesjonelt par eller en profesjonell individual.” Jeg antar at de ikke vil at people bruker strømmen, jeg vet ikke hva det er.

“Og da vil ikke halvparten av overnattingsstedet godta menn, det står at kvinner foretrekkes.

«Det ødelegger den mentale helsen din fordi du bokstavelig talt ikke vet fra uke til uke hvor du skal bo. Dette siste stedet jeg kom inn på her, var jeg i løpet av en uke etter å ha gått ut på gatene, så enkelt som det. Rådet vil ikke hjelpe meg fordi jeg eier et halvt hus, så jeg har ikke krav på hjelp, husleietillegg, ingenting.

«Jeg er helt i flammer, jeg er sint, jeg er trist, jeg forlater mine to barn her, ett på 25, ett på 20. Jeg er så opprørt over dette, males jeg har ikke noe valg, denne regjeringen har ødelagt meg over og regjeringen de siste 15 årene, de har rotet hele landet.

«Sjansene er retailer for at jeg ikke kommer tilbake til Irland. Jeg betalte alle skattene mine, jeg jobbet fingrene inn til beinet for å skaffe et hus til barna mine, få dem gjennom universitetet og alt det der, og jeg får et spark i tennene helt på slutten.”

Elizabeth, som er i slutten av 60-årene, og mannen hennes, som er i begynnelsen av 70-årene, har leid i 28 år. Paret må forlate utleieboligen innen slutten av måneden og finner ikke noe sted å gå.

«Vi er i dette huset i 13 år og utleier vil ha det tilbake, jeg er i North County Dublin, jeg har vært på råd, TD, males vi er over grensen for å få hjelp overhodet. Vi har alle våre egne møbler, vi er villige til å ta hva som helst når vi kan flytte inn fordi vi må være ute i slutten av denne måneden, sa hun til programleder Katie Hannon.

«Og familien vår kan ikke sette oss opp fordi de ikke har rommet. Fordi vi er over [financial means] grensen, de vil ikke vite at det er så enkelt som det. Det faktum at det ikke er noe der ute. Prisene på hus her har nettopp gått gjennom taket.»

De personlige beretningene om eldre leietakere som sliter med å finne bolig kommer som en studie fra Financial and Social Analysis Institute (ESRI) viser at én av fem personer i alderen 45 til 54 år som nå leier, har små utsikter til noen gang å eie en bolig.

Forskningen avslører hvordan denne aldersgruppen står i entrance av en økende bølge av en generasjon som står overfor en betydelig dårligere pensjonisttilværelse enn dagens pensjonister.

Den advarer også om at staten neppe fullt ut vil være i stand til å bære kostnadsbyrden til et stort antall mennesker som leier i pensjonisttilværelsen.

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *