Min verste tekniske beslutning: AG Suite-konto for personlig bruk

GSuite Google Workspace apps not supported 4


GSuite Google Workspace-apper støttes ikke 4

Dhruv Bhutani / Android Authority

Jeg er ikke en gamblingmann, males i løpet av årene har jeg innsett at det å kjøpe inn en hvilken som helst Google-tjeneste er et spill med russisk rulett. Google-kirkegården vil bekrefte antallet Google-tjenester som er drept gjennom årene, males mange andre tjenester er unødvendig hindret. Eksempel – Google Workspace, eller G Suite som det tidligere ble kjent, for personlig bruk.

I slekt: Hva er Google Workspace og er det verdt det?

Google Apps-familier

Dhruv Bhutani / Android Authority

Jeg er sikker på at noen av dere vil foreslå at jeg ikke burde ha brukt Google Workspace som en personlig konto til å begynne med. Males da jeg registrerte meg, markedsførte Google aktivt Google Apps og G Suite-kontoer til individuelle brukere og familier som ønsket sine egne personlige domener. Selv i dag er det rett og slett ikke mulig å ha en vanlig Gmail-konto med et tilpasset domene tilknyttet. Som noen uten tilgang til et fornavn pluss etternavn Gmail-konto, valgte jeg den nest beste løsningen – et tilpasset domene. Lite visste jeg at det ville komme tilbake for å chunk meg gjentatte ganger i løpet av årene.

Google markedsførte aktivt Google Apps og G Suite-kontoer til individuelle brukere og familier med egne domener.

Min Google Workspace-kontoside indikerer at jeg satte opp kontoen min en gang rundt 2009. Det er nok å si at det har vært et tretten år langt kjærlighet-hat-forhold. Som ethvert forhold som går gjennom opp- og nedturer, varte bryllupsreisen min med G Suite i noen år da min primære brukssak dreide seg om e-poster. Selv om Gmail for G Suite ofte fikk funksjoner senere enn den free of charge Gmail-tjenesten, var dette i beste fall pynt og plaget meg egentlig ikke. De virkelige problemene startet da Google begynte å rulle ut sin bredere portefølje av produkter.

GSuite Google Workspace-apper støttes ikke 1 2

Dhruv Bhutani / Android Authority

Det var sommeren 2017 da Google introduserte Google Pay i India. Kalt Tez ved lanseringen, var det en del av den tidlige høsten av digitale betalingsapper som ble bygget for å utnytte Indias enhetlige betalingsgrensesnitt. Jeg var ivrig etter å prøve appen, rett og slett fordi jeg ikke stolte på alternativene med mine økonomiske knowledge. Imidlertid stoppet reisen min med digitale betalinger raskt nok. Nei, appen støttet ikke G Suite-kontoer.

Google Pay Support Twitter

Dhruv Bhutani / Android Authority

Jeg skjønte at disse problemene kan skyldes at Tez er en India-eksklusiv app. Spol frem til 2018, og Google rullet Tez inn i Google Pay. Det burde ha løst problemet, ikke sant? Det er et nei, igjen. I november 2020, den offisielle Google Pay Twitter-konto bekreftet at støtte for G Suite-kontoer vil bli lagt til i løpet av de kommende månedene. Det er nå halvveis i 2022, og det er fortsatt umulig å bruke en Google Workspace- eller G Suite-konto med Google Pay. Problemene går imidlertid langt utover Google Pay.

Vi er halvveis i 2022, og det er fortsatt umulig å bruke en Google Workspace- eller G Suite-konto med Google Pay.

Da Google introduserte den første generasjons Google House-høyttaleren i India i 2018, var jeg først i køen til å velge en for å utvide mine voksende behov for smarthus. Det var enkelt å konfigurere høyttaleren, males jeg oppdaget raskt at den ikke støttet kalendere for G Suite-kontoer. Med tanke på rask tilgang til kalendere og påminnelser var et av mine viktigste krav, var kjøpet en komplett byst for meg. Ironisk nok hadde den konkurrerende Echo Dot fra Amazon ingen problemer med å trykke på min G Suite-baserte kalender. Hvordan er det for å støtte dine egne produkter?

I slekt: De beste tredjeparts Google Assistant-høyttalerne å bruke pengene dine på

Males som det viser seg, sluttet ikke mine problemer med Googles smarthus-økosystem der. Selv i dag er det ingen måte å invitere familiemedlemmer til Google House-kontoen din hvis du har opprettet nevnte konto ved hjelp av en Google Workspace-profil. Jeg har søkt lenge og bredt i administrasjonspanelet for å se om det er en sikkerhetsinnstilling jeg kan ha gått glipp av, males Google tillater det rett og slett ikke.

Et økende antall apper lar deg ikke engang logge på med en Google Workspace- eller G Suite-konto.

Det blir verre hvis du ser på å investere i Nest-økosystemet. Jeg har nylig plukket opp et Nest-kamera for å se hvordan det sammenlignet med Ubiquiti-sikkerhetskameraene mine. I flere dager forsøkte jeg uten hell å legge til kameraet i Google House-appen min til det slo meg at det kunne være en G Suite-begrensning. Helt klart, bytte over til en vanlig Gmail-konto fikk meg i gang. Jeg forstår at Google ønsker å låse tilgang for den forbedrede sikkerheten og personvernet som er lovet av en bedriftskonto, males det faktum at det ikke er noe alternativ i det hele tatt å slå det på, forvirrer meg. Det er også irriterende at Google ikke indikerer mangel på støtte for Workspace-kontoer noe sted på pakken eller i appen.

Min liste over problemer varer lenger, inkludert tjenester som Google One, som rett og slett ikke er tilgjengelig for Google Workspace-brukere. På samme måte er familiedeling for Google Disk-lagring, YouTube Premium eller YouTube Music utilgjengelig for Google Workspace-brukere. Jeg er ikke i en støttet area, males Stadia er nok en tjeneste som ikke støttes med disse kontoene.

Jeg er godt klar over at det er en måte å eksportere knowledge fra Google Workspace og manuelt importere noe av det til en vanlig Gmail-konto. Når det er sagt, er prosessen så langdryg og tungvint at det ser ut som Google gikk ut av veien for å avskrekke enkle migrasjoner. Ærlig talt, jeg ville ikke blitt så overrasket om det var tilfelle.

Maskinvare og tjenester kan byttes ut, males min nettidentitet er det ikke.

Som betalende kunde gir det absolutt ingen mening for Google å stenge meg ute fra et helt økosystem av produkter og tjenester naked fordi jeg ble knyttet til en betatjeneste. Tekniske kjøp som telefoner og nettbrett er engangsbruk, min nettidentitet er det ikke, og det er rett og slett ikke mulig for meg å bytte til en vanlig Gmail-konto på dette tidspunktet. De fleste eldre brukere har hatt den egendefinerte e-postadressen som en del av sin nettidentitet i det meste av et tiår. Siden Gmail ikke tillater egendefinerte domener, er det eneste reelle alternativet å migrere et tiår eller mer med kommunikasjon til en annen e-postleverandør.

Og det er før vi snakker om alle de tilknyttede tjenestene som Google Drive, Google Docs eller til og med Google Photographs. Eller alle appene, bøkene og filmene du har kjøpt. Eller de utallige tjenestene du kanskje har registrert deg for med Google-påloggingen din.

GSuite Google Workspace-apper støttes ikke 1

Dhruv Bhutani / Android Authority

Se, det er prisverdig å låse ned eksterne funksjoner for å opprettholde brukernes personvern i et forretningsområde. Males hvis jeg kan gå gjennom bryet med å sette opp et tilpasset domene for bruk med Google Workspace, er jeg fullstendig i stand til å forstå risikoen forbundet med å bytte disse funksjonene i administrasjonspanelet. Omvendt kan Google også tilby en grunnleggende plan for Gmail-brukere som ønsker å distribuere et tilpasset domene.

Angrer du på at du brukte en G Suite-konto til personlig bruk og familiebruk?

55 stemmer

Jeg angrer sjelden på at jeg kjøpte meg inn i spesifikke økosystemer, males til tross for at G Suite-kontoen min er en av hovedpilarene i min on-line eksistens, er det uten tvil en av de verste tekniske avgjørelsene jeg har tatt.admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.