Mening | Jeg ville ha likt barndommen mer uten presset til å bli voksen

30coaston newsletter 1 facebookJumbo


Hvis du spurte meg hva jeg ville bli da jeg var liten, ville jeg sannsynligvis ha fortalt deg en arkeolog, eller en ballerina, eller ideelt sett begge deler, samtidig. Males i virkeligheten var det jeg ønsket å bli mest voksen. Jeg ønsket å være 35. Eller 22, som, når du er 10, i grunnen er det samme. Alt, absolutt hva som helst, annet enn et barn.

Mange mennesker, selvfølgelig, har vernet om tåkete minner om å være barn. Den nostalgien etter barndom er allestedsnærværende i vår populærkultur, som snart vil tilby nye Beavis- og Butt-Head- og Barbie-filmer. Det føles som om hvert TV-program millennials og Gen Xers vokste opp med nå har en spinoff mens stjernene har podcaster. (For pokker, til og med mat fra 90-tallet blir startet på nytt.) Males som jeg har skrevet tidligere, er ikke nostalgi så ærlig med oss ​​om hvordan ting egentlig gikk. Males i dette tilfellet ser jeg ut til å være immun mot dens krefter: Jeg husker tydelig at jeg ikke likte å være barn.

Mitt tidligste minne – jeg var sannsynligvis 2 eller 3 – er å være på soverommet mitt, komplett med Child Mikke Mus-sengetøy, tvunget til å ta en lur mens min eldre søster fikk lov til å leke ute. Følelsen min da – en som jeg kom til å kjenne godt i løpet av de første årene – var irriterende. Jeg likte ikke å være liten og tilbringe familiebegivenheter med å stirre på people knær. Jeg hatet det når folks snakket til meg som om jeg var et lite barn (selv om jeg var det). Det verste var å ikke bli tatt på alvor.

Uendelige vidder av ufylt tid var ikke noe for meg. Jeg hadde lyst på turer til det lokale biblioteket, hvor jeg kunne lese avisen og damebladene. Jeg likte å se PBS-dokumentarer om kriger med faren min. Jeg snakket om politikk med faren min også, og hvis foreldrene mine hadde latt meg betale regningene ville jeg også gjort det. (Jeg begynner å forstå hvorfor jeg ikke var akkurat populær på skolen.)

Når jeg tenker på det, var en av tingene jeg hatet mest presset ikke å være barn lenger. Jeg følte det som om jeg stadig ble hastet med. Jeg likte ikke at jeg alltid ble forventet å oppnå i en stadig mer grandiose skala. Jeg skulle få de beste karakterene samtidig som jeg var atletisk begavet og fikk massevis av venner – Ikke sant venner. Og likevel var jeg et rart barn om gangen (slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet) og på et sted (forstaden Cincinnati) hvor det ikke var bra å være en rar gutt. Jeg ønsket å være kul, males jeg visste ikke hvordan, fordi det føltes som om kulhet hadde blitt tildelt andre barn på en dag da jeg hadde en kjeveortopedtime og nå kunne jeg aldri få det.

Jeg følte at jeg ikke fikk tid til å prøve og feile. Valgene mine var enten å stille til det svært selektive lokale fotballaget eller aldri spille sporten igjen, være et geni eller gi opp. Fordi å være dårlig til noe var den verst tenkelige synden jeg kunne tenke meg å begå.

Så jeg er nysgjerrig på hva folks virkelig lengter etter når de tror de vil tilbake. Fordi jeg kan tro mange ting, til og med ting som burde være vanskelig å svelge – transsubstansiasjon, for eksempel – males jeg tror ikke at millioner av amerikanske voksne faktisk ønsker å sitte i et klasserom i femte klasse igjen, kjedelige mens læreren deres forklarer hvordan for eksempel kanaler fungerer.

Jeg tok kontakt med den kliniske psykologen Becky Kennedy, bedre kjent på nettet som Dr. Becky, for å prøve å forstå hva det å se på «Boy Meets World» eller å spise dunkaroos som voksen handler om. I en e-post fortalte hun meg at det voksne ønsker de kunne ha igjen, er ikke opplevelsen av å være barn, males følelsene de med tilbakevirkende kraft forbinder med barndommen. “Jeg tror vi ser etter en tid med frihet, glede, spontanitet og lek,” sa hun.

Det ironiske er at når du var barn, hadde du faktisk ingen frihet. Du hadde håndhevet leggetider og gjøremål og regler og obligatorisk skolegang. Du måtte fullføre middagen og gjøre leksene dine og spise grønnsakene dine, og nei, du kunne ikke se den R-vurderte filmen.

Dr. Becky fortalte meg at min opplevelse av å føle meg trang sammen fortsatt er vanlig i dag. Mange voksne – selv de som kanskje lengter etter barndommen selv – har problemer med å la barna eksistere som faktiske barn, sier hun. “Det er nesten som foreldre er så investert i hvem de vil at barna deres skal være som voksne at de ikke gir dem friheten og tiden de trenger for å utvikle seg til de voksne.”

Hun ga meg et eksempel på foreldre som blir forferdet når det lille barnet deres roper “Jeg hater deg” etter å ha blitt fortalt at han eller hun ikke kan ha is. Foreldres reaksjoner kan være ute av proporsjoner fordi de gjør noe Dr. Becky kaller en «spol-forover-feil». Hun sa at vi ser ungen i en alder av 30 rope “Jeg hater deg!” til alle som skuffer dem. “Vi glemmer helt at ungen vår er 5 og at vi har så mange år på oss til å hjelpe dem med å utvikle ferdighetene de trenger.” Så barn i dag har det sannsynligvis like vanskelig som meg, naked med det ekstra elementet av allestedsnærværende internettplattformer, der popularitet kan oppnås (og trekkes tilbake) på international skala.

Barndommen var ikke dårlig for meg. Jeg likte å klatre i trær og lese bøker beneath permene og være redd for loftet og prøve å bryte meg inn på rommet til min eldre søster på stadig mer komplekse måter. (Beklager!) Og jeg kan se hvorfor voksne blir tiltrukket av antydningen av frihet og eventyr som nostalgiske medier tilbyr, spesielt i en tid da slike ting virker så langt unna.

De som oppdrar barn bør vite at det allerede er en merkelig opplevelse å være det. Du er liten i en stor verden som ikke gir mye mening, selv for de voksne som skal forklare deg det. Males det trenger ikke være mer komplisert eller vanskeligere. Og vi bør ikke gjøre det på den måten.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.