Leo Varadkar-lekkasje: Ingen anklager mot Tánaiste for lekkasje av konfidensiell fastlegekontrakt

21210122 Tanaiste

[ad_1]

21210122%20 %20Tanaiste

Tánaiste Leo Varadkar vil ikke bli tiltalt for å ha lekket en konfidensiell fastlegekontrakt til en venn da han var Taoiseach, kan Impartial.ie avsløre.

Riksadvokaten har besluttet å ikke ta ut tiltale i saken etter en langvarig Garda-etterforskning.

Flyttingen åpner veien for at Mr. Varadkar igjen kan bli Taoiseach, og erstatter Micheál Martin i desember.

Alle parter i saken er nå informert om at det ikke vil bli siktelse.

I en uttalelse i kveld sa Varadkar at han var fornøyd med resultatet og takket sine regjeringskolleger, companion og familie for deres “tro, tillit og tillit” til ham.

«Jeg ble informert i kveld av min advokat om at DPP har bestemt at jeg ikke har noen sak å svare på i forhold til min avsløring av et dokument til presidenten for NAGP i 2019.

«Jeg har alltid hevdet at anklagene mot meg var falske. Jeg er glad for resultatet av det som var en svært grundig etterforskning.

«Jeg vil takke Taoiseach, minister Ryan, mine High quality Gael-partikolleger, mitt parti, mine ansatte, min companion og min familie for deres tro, tillit og tillit til meg i det som var en vanskelig periode for oss alle. Jeg vil gi en fullstendig uttalelse etter hvert.»

Fastlegen og vennen til Tánaiste Leo Varadkar i sentrum av saken har også fått beskjed om at han ikke vil bli siktet for noen forseelse.

Dr Maitiú Ó Tuathail ble undersøkt av Gardaí da han var leder av den nå nedlagte Nationwide Affiliation of Basic Practitioners (NAGP) da Mr. Varakdar ga ham en konfidensiell kopi av en ny kontrakt for leger.

Og varsleren i saken har også fått beskjed om at han ikke vil bli tiltalt. Forretningsmannen Chay Bowes ble ansatt for å gjennomgå NAGPs bøker og poster. Han oppdaget tekstene mellom Mr Varadkar og Mr Ó Tuathail og avslørte detaljene for offentligheten.

Mr Bowes sa til Impartial.ie: “Jeg er glad for at det har blitt vist at det ikke var noe galt av meg.”

Varadkar ba om unnskyldning for sin oppførsel og møtte et mistillitsforslag til Dáil, etterfulgt av en 18-måneders Garda-etterforskning.

«Etter en Garda-etterforskning ble en omfattende etterforskningsfil sendt til påtalemyndighetens kontor.

«Den offentlige påtaledirektøren har ikke rettet tiltale mot noen enkeltperson i denne etterforskningen.

“An Garda Síochána har ingen ytterligere kommentarer,” sa en talsperson for Garda til Impartial.ie

NAGP representerte 2000 fastleger, males uten en forhandlingslisens ble den satt på sidelinjen fra samtaler mellom Division of Well being og rivaliserende fastlegegruppe, Irish Medical Group (IMO), selv om NAGP-medlemmer ville bli bedt om å signere avtalen.

Varadkar sendte en kopi av avtaleutkastet til Dr. Ó Tuathail. Det førte senere til en gardeundersøkelse av Varadkars rolle.

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *