Alt jeg har brukt denne sommeren er tekniske klær

Ripton Jorts Gear


Blant friluftsmennesker, å kalle noen en “dirtbag” kan være en hengivenhet. Disse menneskene verdsetter klatring, browsing eller annen nisje utendørsaktiviteter, fremfor alt annet. De bor i varebiler og lever av peanøttsmør. De dukker opp til terrengsykkel og fortsetter å ødelegge deg på full fjæring mens de tråkker i en ødelagt enkelthastighet. De bærer en Weber-grill i full størrelse til campingplassen på ryggen, mens du sliter below vekten av den lille lommeovnen din. Males skittposer tjener respekt, fordi de er beviset på at det å ha mye penger og det beste utstyret ikke gjør deg sterkere, raskere eller tøffere enn noen andre.

For å være helt tydelig, jeg er ikke en skittsekk. Jeg er personen som står ved en populær sti og lurer på en hysterisk dyr satellitt-budbringer. Det er jeg som blåser opp luftmadrassen inne i king-size stand-up teltet vårt eller insisterer på at jeg trenger en soveposeponcho så jeg ikke fryser mens vi står rundt et bål. Males jeg liker det late som å være en smusspose – eller i det minste å ha det ikke så smertelig tydelig at jeg har på meg hele kroppen til en verdi av 1000 greenback i 50-graders vær når alle andre har det bra i flanell. Det er derfor denne sommeren alt jeg har hatt på meg er Riptons tekniske klær.

Hvis du kjøper noe ved å bruke lenker i historiene våre, kan vi tjene en provisjon. Dette er med på å støtte journalistikken vår. Lære mer.

De originale utendørsklærne

Foto: Ripton & Co.

Den første gangen jeg dro på backpacking, gjorde menneskene jeg var sammen med meg ubøyelig narr av meg for å ha på meg blå denims i stedet for lette, hurtigtørkende, fukttransporterende turbukser i nylon. Det er sant at moderne tekstilvitenskap har skapt plagg som er mye mer komfortable, tryggere og enklere å bruke enn noen gang før. Males gitt deres opprinnelseshistorie, er det morsomt at denims generelt ikke anses som passende utendørsklær i dag.

I 1871 ønsket skredderen Jacob Davis fra Reno, Nevada å lage bukser som tålte gruvearbeidernes tunge bruk. Han kom på ideen om bukser som ble forsterket med strategisk plasserte nagler. Han gikk sammen med Levi Strauss, en tørrvarehandler i San Francisco, for å inngi patent på forsterkede bukser.

Levi’s bukser var laget av lerret og var enormt populære. Males det var først i 1890 at Strauss begynte å lage bukser av dongeri, det var da de virkelig tok fart for folks som ikke hadde blåsnippjobber. På 1960- og 70-tallet ble blå denims for det meste assosiert med fritidsklær. Da jeg var tenåring, ble det ikke ansett som helt sinnsykt for folks å bruke mer enn $100 på premium denim. På bukser! Som du ikke engang kunne ha på deg mens du jobbet med kravet ditt.

Hvis Levi Strauss kunne ha laget buksene sine i dag, kunne de ha sett noe ut som Riptons. Paret mitt er det grunnleggende V4 blå stålet med en avskåret kant. De ser akkurat ut som vanlige jorter, males de er laget av et nesten umerkelig lettere og elastisk denim hybridstoff. Min vanlige størrelse 25 er stretchy nok til å ha et par polstret undertøy below for sykling.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.